Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pauskeri on vuonna 2003 syntynyt suomenhevosori. Pauskeri aloitti kilpailu-uransa kolmevuotiaana opetus- ja koelähdössä. Vuonna -07 4-vuotiaana startteja kertyi 10, joista 7 voittoa ja 2 toista sijaa ja ennätys 26,9 ake. Kerran tuli hylätty liiat laukat. Pauskeri voitti mm. suomenhevosten kriteriumin ja oli Oulu Expressissä toinen. Pauskeri myös valittiin vuoden 2007 parhaaksi 4-vuotiaaksi sh-oriiksi.

      

   Pauskerin isä on monikertainen ravikuningas Viesker ja emä 65-voittojakin napsinut Kipaus. Niin Pauskeri, Kipaus kuin Kipauksen isä Kauhu ovat omakasvatteja. Suku

    Pauskerin treenaamisesta kunnia kuuluu Paavolle, joka jaksaa ajaa lenkkiä niin sateella kuin tuiskulla, vaikka ikääkin on jo yli 70 !
Tällä hetkellä Pauskeria treenataan kevyesti varman päälle ottaen, koska keväällä ja alkukesästä tuli pientä takapakkia tarhassa revittelyn seurauksena. 5-vuotis kauden kaikki suurkilpailut on unohdettu ja tähdätään ensi vuoteen.

  Pauskeri kävi näyttäytymässä Kiuruvedellä orinäyttelyssä ja sai
I-palkinnon. Kuvat ovat Johanna Raution ottamia ja oria esittää Arto
Laurukainen.

.

  Oriille tehtiin talvella 2008 kantasoluhoitoa toiseen etujalan koukistajajänteeseen, joka nyt näyttäisi kestävän treenausta ja kilpailemista.
Vuonna 2009 syksyllä alettiin ajamaan Pauskerilla taas kilpaa. Tällä kertaa oriin kunnosta ja treenistä huolehtii Pasi.
Tähän mennessä (marraskuun puoliväli 2009) on Pauskerilla ajettu kolme kertaa kilpaa helpoissa aikatasoituksissa, jotka se on voittanut. 

©2019 Pauskeri ja muut - suntuubi.com