Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

RSS

 10.03.2012 17:03

Uusimpia uutisia facebookissa osoitteessa : https://www.facebook.com/pages/Pauskeri/270351886366951

 

Tule tykkäämään sivuista !


( Päivitetty: 25.02.2013 08:02 )

Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Hiljaiseloa
26.08.2011 11:55 | Anu

       Niin taas syksy saapuu, vaikka tuntuu ettei kesä kunnolla alkanutkaan.
Heti alkuun ne ikävät uutiset: Pauskerille tuli jalkahuolia viimeisimmän startin jälkeen Kouvolassa.  Nyt reagoi toisen etujalan koukistajajänne ja siihenkin tehtiin kantasoluhoito. Vamma ei ole suuri, mutta riittävä pitämään oriin taas hetken poissa radoilta. =/
Kesä ollaan uitettu oriitta ja hieman ajettu, mutta starttaushaaveet on siirretty sinne talveen tai ensi kevääseen.
  Jospa  sitten silloin päästäisiin niihin ennätyslukemiin mihin Pauskerin kapasiteetti riittää.

       Viime päivityksen jälkeen on meille siis syntynyt kaksi varsaa lisää. Kipaukselle syntyi orivarsa Vieskeristä, nimeksi annettiin Kompaus, mutta kutsumanimenä on Komppis. Napaukselle taas syntyikin iso vaalea tammavarsa Liisingistä, jolle nimeksi laitettiin Annitar.♥

Kuvassa vasemmalta lähtien Koveri, Komppis ja Annitar. Anni on hoitamassa varsoja, jolle rakkain varsa on tietenkin Annitar.

    Tammatkin on haettu jo kesälaitumelta kotiin.
Kuvassa meidän 1-vuotiaat vieskeriläiset Hepaus ja Navitar. Tytöt saavat vielä asustella Tuitun ja Tekstarin kanssa yötä päivää ulkona, kun ilmat ei vielä niin paljoa ole kylmenneet.
Tupraus on mennyt seuralaishevoseksi siskolleni Annalle, joka myös sijoitti tulevaisuuteenkin... ;) Hän nimittäin osti Tuprauksen 1-vuotiaan varsan Paustarin eli Tillin, jolla toiveet on suunnattu mihinkäs muualle kuin kuningatarkisoihin. ;)
Myös 2-vuotias Pauskeriina on siirtynyt uuteen kotiin, jossa leivotaan tammasta kovaa kilpahevosta.
Vapaus on mennyt treeniin tai pikemminkin ajo-opetukseen/rauhotukseen Laurukaisen Artolle. Tamma kävi jo niin kuumana viime talven ajoharjoituksissa, että sillä pitää alkaa ihan alusta. Ja Pasilla ei riitä aika tahi apukädet tähän tapaukseen, niin päädyttiin tällaiseen ratkaisuun. :) Meillä olisi vielä tälle syksylle nuo vuotiaat varsat opetettavana, kunhan puinti kiireet hellittää ja saadaan kaikki talliin.
Oripojatkin ovat vielä laitumella nauttimassa viimeisistä kesäpäivistä.

   Ensi kesälle on myös uusia tulokkaita odotettavissa. Kipaus, Kopaus ja Napaus on astutettu Vieskerillä ja Tekstari Liisingillä. Kaikki on todettu kantaviksi, joten ehkäpä ensi kesänäkin  syntyy uusia lupauksia. ♥


( Päivitetty: 25.02.2013 08:01 )

 - Anu | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Kesä ja kiireet
03.06.2011 14:51 | Anu

    Niin se kesä taas tuli, vähän varkain taas tuoden kaikki kiireet mukanaan.

Pauskeri Oulu 7,5,2011
Pauskerilla ollaan ajettu aika tiheästi kilpaa, näin meidän mittapuun mukaan ;).
Mikkelin startin jälkeen ajettiin Vermossa V5-raveissa 3100 metrin matka, jossa ori oli vähän lopussa tahmea ja sijoittui neljänneksi ajalla 30,4.
Oulussa ajettiinkin ekaa kertaa lounasraveissa, joista tuliaisina olikin ykkönen ajalla 28,3ke.
Oulussa jatkettiin seuraavassakin startissa, tällä kertaa 75 raveissa. Tässäkin startissa oli kovat hevoset vastassa ja ori vastasi keulassa hyvin loppusuoralle asti, jolloin vastustajat laukkasivat ja Pauskeri luuli homman olevan ohi. Kuitenkin toinen näistä hevosista sai laukan äkkiä alas ja kiri kaukaa ulkoradalta Pauskerin ohi maaliviivalla. Tuloksena siis 2 sija, mutta uusi valiojuoksija saatiin, kun Pauskerin aika oli 24,5ake.
    Kaustiselta löytikin seuraavaksi nappisarja aikatasoituksena, jonka ori hoiti tyylikkäästi uudella volttiennätyksellä 26,5ke.
Viimeisin startti onkin 75- raveista Turusta. Taas paranneltiin ennätystä 24,4ake, mutta kaukaa ei kiri riittänyt kuin 4.sijaan.
   Kaiken kaikkiaan Pauskeri on mennyt hyvin tällä kaudella ja oriin ollaan oikein tyytyväisiä. Nyt vain toivotaan että hevonen pysyy terveenä ja päästäisiin oikeen kunnolla näyttämään, mihin oriin kapasiteetti riittää.

   Pauskeria on kyselty myös siitokseen jonkun verran, mutta tänä vuonna olemme enemmän keskittyneet tähän kilpailuun kuin siitokseen. Jokusen tamman ori pääsee täällä kotona astumaan, muttei kovin montaa.

  
Ensimmäinen varsakin tälle vuodelle syntyi, kun Kopaus varsoi tosi reippaan ja komea raamisen orivarsan Vieskeristä toukokuun alussa. Tällä hetkellä on Kopaus ja Koveri Laukaassa vierailemassa taas Vieskerin luona.

Kopaus ja Koveri 10.5.2011

Kipauksein pitäsi varsoa parin viikon sisään ja Napauksella on laskettu aika heinäkuun alussa. Ja piakkoin pääsevät tammat ja oriitkin kesälaitumelle herkuttelemaan. :)


( Päivitetty: 03.06.2011 15:29 )

 - Anu | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Kevättä
07.03.2011 14:58 | Anu

   Niin taas on vierähtänyt aikaa kun viimeksi tänne olen ehtinyt päivittää. Hirmu pakkasten jälkeen on mukava lämmitellä maaliskuun auringossa.

   Pauskerilla on ehditty tälle keväälle jo ajaa koelähtö ja pari starttia. Koelähdön ori läpäisi helposti Ylivieskassa ja ensimmäinen startti tapahtui Kaustisilla helmikuun loppupuolella, jossa ori voitti ajalla 29,6ke.
Nyt maaliskuun alussa ajettiinkin sitten Mikkelissä 75 raveissa, kun ei oikein muita sarjoja ollut. Startti ajettiin pienin odotuksin, kun vastassa ei ole vielä ollut noin kovia hevosia, mutta hyvin Pauskeri meni. Ori oli maalissa 4. ajalla 27,6ake johtaen lähdöstä loppusuoran puoleen väliin saakka. Hieman oriilla painoi maitohapot jaloissa lopussa, kun alun meni kuitenkin niinkin kovaa 22,0/500m.
Hyvillä mielillä ollaan siis oriin suorituksista. Nyt vain uusia startteja alle, vaikkakin sopivia sarjoja ei nyt näytä löytyvän kovin helpolla.

   Muille hevosille ei oikein mitään uusia kuulu.... Paitsi Tompasta on nyt tullut ruuna !♥ Jospa Tomppa alkaisi nyt keskittymään siihen juoksemiseen kunnolla ja jättäisi muut häiriötekijät omiin oloihinsa. ;)
Tammat (niin kantavat kuin ei kantavana olevat) kasvattavat mahojansa.  Ensimmäisen tamman eli Kopauksen pitäisi varsoa jo reilun kuukauden päästä.


 - Anu | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5.
 Joulu ♥
22.12.2010 22:39 | Anu

    Kappas vaan, reilu puoli vuotta hurahtanut ihan hetkessä, eikä tämä päivittäjä ole muistanut paljoa päivitellä... :S
Joulukin on aivan ovella, pari yötä ja joulupukkikin jo saapuu. Saapa nähdä ollaanko sitä oltu kilttejä...?

    Hevosrintamalla ei hirmu paljoa ole sattunut.. Tai on sentään jotain:
Vaakunatar on vaihtanut omistajaa ja oleilee nykyään kivenheiton päässä meiltä toimien ratsuna, jossa on yllättäen alkanut toimiakin ihan kohtuudella. d☺b
Tilli eli Paustar on muuttanut Siikajoelle Voiton kaveriksi. Pikku-pippurista muokataan siellä tulevaa ravikuningatarta. ;)
Kaupoi sitten lähti syksyllä vihreämmille laitumille (*nyyh*) ja Tomppa on saanut opetella oleilemaan laitumella yksin katsellen vain kaihoten kauempaa tammoja.


Meille siis jäi viime kesäisiä varsoja 4 kpl: Kipauksen varsa Hepaus, Napauksen varsa Navitar, Tuittu-Vikkelän varsa Pausteri ja Tekstarin varsa Pauskerilla. Tuitulle syntyi iso orivarsa kesäkuun puolessa välissä. Tekstari varsoi heinäkuussa pikkuruisen orivarsan, jolla näyttäisi olevan luonnetta vähintään norsun verran. ;) Eihän siitä pienestä emätammasta nyt kovin suuren suurta varsaakaan saa...vai saako?
Varsat on käyty tunnistamassa ja niitä on vähän opetettu olemaan hevosiksi käytävällä, mutta se on vielä aika alkutekijöissä..
Vuosikkaita varsoja, jotka kohta ovatkin jo 2-vuotiaita, Vapautta ja Pauskeriinaa, on jonkun verran ajettu ja vielä ei mitään hirmuisoja takaiskuja ole ilmaantunut. Pauskeriinalla oli aluksi tapana kokeilla taituroida kahdella jalalla kun pellolle saavuttiin, mutta sekin on loppunut. Kovat pakkaset vain ovat sotkeneet ajohommat aika totaalisesti, joten tammat ovat saaneet kirmailla laitumella senkin edestä.

Pauskeria ja Tomppaa on ajettu syksy ja alkutalvi säännöllisesti. Jonkunlaiset suunnitelmat oli ajaa talvella koelähtöä ja starttia Pauskerilla, mutta tosiaan, pakkasten takia ovat vähän nyt jäähyllä.. Katellaan, millanen talvi on tulossa, jos päästään radalle ja jalat ja pää kestää.. ;D
Tompalla ei ole kiirettä radalle, sen verran varsamainen ja keskeneräinen oripoika vielä on.


  


( Päivitetty: 22.12.2010 23:14 )

 - Anu | Kommentoi
1. 2. 3. 4. 5. Pisteet: 5.000©2019 Pauskeri ja muut - suntuubi.com